Kiinteän IP-osoitteen asettaminen PC:lle

Tietokoneesi IP-osoite voi ilmetä kahdessa muodossa: kiinteä tai dynaaminen.

Dynaaminen IP-osoite muuttuu joka kerta kun käynnistät koneesi tai reitittimen uudelleen. Mikäli jokin asetus vaatii saman IP-osoitteen, kuten porttien uudelleenohjaus, tämä ei enää toimisi, sillä IP-osoite muuttuu.

Kiinteä IP-osoite ei muutu. Siksi tätä suositellaan muiden yhteysongelmien ratkaisujen yhteydessä.

Kiinteän IP:n asettaminen:
•Avaa Ohjauspaneeli (asetukset). Valitse Verkko ja Internet.
• Valitse Muuta sovitinasetuksia
• Paina hiiren oikeaa aktiivisen yhteyden päällä ja valitse Tila.
• Uusi ikkuna aukeaa. Paina Tiedot.

• Tähän aukeaa verkkoyhteyden tiedot. Kirjoitathan nämä ylös tai ota kuvakaappaus tiedoista. Tarvitset näitä tietoja myöhemmin.

• Sulje ikkunat ja paina jälleen hiiren oikeaa yhteyskuvakkeen päällä. Tällä kertaa valitse Ominaisuudet, valitse Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja klikkaa Ominaisuudet.
• Avautuu uusi ikkuna, valitse kohta Käytä seuraavaaa IP-osoitetta ja kirjoita tähän aikaisemmin ylös ottamasi IP-osoite. DNS-palvelimen osoitetta ei tarvitse muuttaa.

• Seuraavaksi, valitse Vahvista asetukset lopetuksen yhteydessä ja paina OK.
• Käynnistä tietokone uudelleen, tämän pitäisi tallentaa muutokset. Olet nyt määrittänyt kiinteän IP-osoitteen.

Mikäli haluat palauttaa oletusasetukset, valitse Määritä IP-osoite automaattisesti viimeistestä ikkunasta ja uudelleenkäynnistä tietokoneesi.

Lisätietoja löydät tästä Microsoft-artikkelista. Mikäli sinulla on vaikeuksia kiinteän IP-osoitteen asettamisessa, otathan yhteyttä suoraan Microsoft tukeen.

Mikäli sinulla on miuta kysymyksiä, olethan yhteydessä!