Kiinteän IP-osoitteen asettaminen PS4

PS4:n paikallinen IP-osoite voi olla kahdessa muodossa: kiinteä tai dynaaminen.

Dynaaminen IP-osoite muuttuu joka kerta kun käynnistät uudelleen konsolin tai reitittimen. Mikäli jokin asetus vaatii saman IP-osoitteen, kuten porttien uudelleenohjaus, tämä ei enää toimisi, sillä IP-osoite muuttuu.

Kiinteä IP-osoite ei muutu. Siksi tätä suositellaan muiden yhteysongelmien ratkaisujen yhteydessä.

Huomioithan että sinun tarvitsee vaihtaa ainoastaan paikallinen IP, julkinen IP voi jäädä sellaisekseen.

Kiinteän IP:n asettaminen

Ennen kuin voit aloittaa, tarvitset tietoja konsolin nykyisistä verkkoasetuksista. Näin löydät ne:

•  Aloita Koti valikosta.
•  Navigate to Asetukset > Verkko > Näytä yhteyden tila.

Näet tässä yhteytesi yksityiskohdat. Kirjoitathan ne ylös (tai ota niistä kuva), tarvitset niitä myöhemmin.

Mene askel taaksepäin Verkko-valikkoon ja valitse kohta Määritä internetyhteys.

•  Valitse WiFi- tai Kaapeli -yhteys > Mukautettu > Manuaalinen

Seuraavasta valikosta aukeaa täytettävät kohdat, alkaen IP-osoitteesta. Täytäthän aikaisemmin keräämäsi tiedot näihin laatikoihin. Kun valmista, paina Seuraava.

Sinua pyydetään tekemään lisäasetuksia. Valitsethan seuraavat vaihtoehdot:

•  MTU: automaattinen
•  Välityspalvelin: Älä käytä

Voit nyt testata internetyhteyttäsi. PS4 konsolillasi pitäisi nyt olla kiinteä IP-osoite.

Lisätietoja aiheesta löydät PS4 ohjekirjasta. Jos tarvitset apua kiinteän IP:n asettamisessa, suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan PlayStation tukeen.