Kuinka nollata DNS

KYSYMYS:

Kuinka nollaan DNS välimuistin?

VASTAUS:

DNS välimuisti varastoi IP-osoitteet viimeaikoina vierailemiltasi nettisivuistoilta. Joskus nämä sisältävät vanhentunutta tietoa joka pitää poistaa palvelinyhteyden parantamiseksi.

Seuraathan alla olevia ohjeita nollataksesi DNS välimuistin. Jokaisella Windows-versiolla suositellaan turvallisuussyistä suorittamaan nämä komentokehotteet järjestelmänvalvojana.

Windows 10 toi Windows PowerShell -toiminnon joka asettaa automaattisesti komentokehotteet käyttöön. Lisätietoja löydät tästä Microsoft artikkelista.

Windows 10

•  Varmista että olet Windows 10 alkuvalikossa.
•  Windows valikon kuvakkeen päällä paina hiiren oikeaa ja valitse Windows PowerShell (järjestelmänvalvoja)
•  Kirjoita käsky ipconfig /flushdns

Windows 8 / Windows 8.1

•  Varmista että olet Windows 8 alkuvalikossa.
•  Kirjoita cmd ja hakupalkki ilmestyy oikealle hakutulosten kanssa.
•  Paina hiiren oikeaa Komentokehoitteen päällä ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
•  Kirjoita käsky ipconfig /flushdns

Windows Vista / Windows 7

•  Paina Aloita ja etsi valikosta Komentokehoite (Aloita > Kaikki ohjelmat > Apuohjelmat > Komentokehoite).
•  Paina hiiren oikeaa Komentokehoitteen päällä ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.
•  Kirjoita käsky ipconfig /flushdns

Huomio: On mahdollista kirjoittaa cmd Windows Vista / Windows 7 aloitusvalikon haku-kenttään ja klikata  cmd.exe tulosta valikoiden läpikäynnin sijaan.