Kiinteän IP-osoitteen asettaminen PC:lle

KYSYMYS:

Kuinka saan asetettua kiinteän IP-osoitteen PC:lle?

VASTAUS:

Tietokoneesi IP-osoite voi ilmetä kahdessa muodossa: kiinteä tai dynaaminen.

Dynaaminen IP-osoite muuttuu joka kerta kun käynnistät koneesi tai reitittimen uudelleen. Mikäli jokin asetus vaatii saman IP-osoitteen, kuten porttien uudelleenohjaus, tämä ei enää toimisi, sillä IP-osoite muuttuu.

Kiinteä IP-osoite ei muutu. Siksi tätä suositellaan muiden yhteysongelmien ratkaisujen yhteydessä.

Kiinteän IP-osoitteen asettaminen on helppoa ja se voidaan tehdä Windowsissa. Huomioithan että sinun tarvitsee vaihtaa ainoastaan sisäinen IP-osoite, julkinen IP-osoite voi jäädä sellaisekseen.

Kiinteän IP:n asettaminen
•Avaa Ohjauspaneeli (asetukset). Valitse Verkko ja Internet.

User-added image

• Valitse Muuta sovitinasetuksia

User-added image

• Paina hiiren oikeaa aktiivisen yhteyden päällä ja valitse Tila.

User-added image

• Uusi ikkuna aukeaa. Paina Tiedot.

User-added image

• Tähän aukeaa verkkoyhteyden tiedot. Kirjoitathan nämä ylös tai ota kuva tiedoista. Tarvitset näitä tietoja myöhemmin.

User-added image

• Sulje ikkunat ja paina jälleen hiiren oikeaa yhteyskuvakkeen päällä. Tällä kertaa valitse Ominaisuudet, valitse Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) ja klikkaa Ominaisuudet.

User-added image

• Avautuu uusi ikkuna, valitse kohta Käytä seuraavaaa IP-osoitetta ja kirjoita tähän aikaisemmin ylös ottamasi IP-osoite. DNS-palvelimen osoitetta ei tarvitse muuttaa.

User-added image

• Seuraavaksi, valitse Vahvista asetukset lopetuksen yhteydessä ja paina OK.

• Käynnistä tietokone uudelleen, tämän pitäisi tallentaa muutokset. Olet nyt määrittänyt kiinteän IP-osoitteen.

Mikäli haluat palauttaa oletusasetukset, valitse Määritä IP-osoite automaattisesti viimeistestä ikkunasta ja uudelleenkäynnistä tietokoneesi.

Lisätietoja löydät tästä Microsoft-artikkelista. Mikäli sinulla on vaikeuksia kiinteän IP-osoitteen asettamisessa, otathan yhteyttä suoraan Microsoft tukeen.