Kiinteän IP-osoitteen asettaminen Xbox Onelle

KYSYMYS:

Kuinka asetan kiinteän IP-osoitteen Xbox Onelle?

VASTAUS:

Xbox Onen paikallinen IP-osoite voi olla kahdessa muodossa: kiinteä tai dynaaminen.

Dynaaminen IP-osoite muuttuu joka kerta kun käynnistät uudelleen konsolin tai reitittimen. Mikäli jokin asetus vaatii saman IP-osoitteen, kuten porttien uudelleenohjaus, tämä ei enää toimisi, sillä IP-osoite muuttuu.

Kiinteä IP-osoite (staattinen) ei muutu. Siksi tätä suositellaan muiden yhteysongelmien ratkaisujen yhteydessä.

Huomioithan että sinun tarvitsee vaihtaa ainoastaan paikallinen IP, julkinen IP voi jäädä sellaisekseen.

Staattisen IP:n asettaminen:
•  Mene Xbox One -konsolin Asetuksiin.
•  Yleiset-välilehdellä, valitse Verkkoasetukset ja Lisäasetukset.
•  Kirjaa muistiin, tai ota valokuva, seuraavista näytöllä näkyvistä tiedoista:

•  IP-osoite
•  Aliverkon maski
•  Yhdyskäytävä
•  Ensisijainen DNS-osoite
•  Toissijainen DNS-osoite

•  Valitse IP-Asetukset > Manuaalinen.
•  Syötä laatikkoon IP-osoite, Aliverkon maski, Yhdyskäytävä, Ensisijainen DNS ja Toissijainen DNS (tässä järjestyksessä).
•  Huomioithan että sinun tulee käyttää LB ja RB -painikkeita varmistaaksesi että tiedot tulevat oikeisiin laatikoihin.
•  Seuraavaksi paina B, päästäksesi takaisin Verkkoasetuksiin.
•  Xbox One tarkastaa internetyhteytesi.
Mikäli testi epäonnistuu, tarkasta että olet täyttänyt tiedot oikein ja yritä uudelleen.

Kun testi vahvistaa yhteyden internettiin, olet asettanut staattisen IP-osoitteen onnistuneesti.

Lisätietoja saat Xboxin verkkosivuilta. Mikäli tarvitset lisäapua kiinteän IP-osoitteen asettamisessa, suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan Xbox tukeen.