WiFi-yhteyden luotettavuus

KYSYMYS:

Minulla on yhteysongelmia WiFi-yhteydellä. Mitä voi tehdä parantaakseni yhteyttä?

VASTAUS:

Useat seikat voivat vaikuttaa WiFi-yhteytesi laatuun.

Mikäli yhteys ei ole tarpeeksi vahva pitämään pelisessiota yllä, tarkasta seuraavat:

Kantama
WiFi-signaali ulottuu vain tietyn matkan päähän. Mitä kauempana reitittimestä olet, sitä heikompi yhteys..
Varmista että olet reitittimen kantaman sisällä, mahdollisimman lähellä reititintä.
Yritä varmistaa ettei reitittimen ja laitteen välillä ole esteitä.
Jos signaali kulkee seinien ja esteiden läpi, suorituskyky laskee.
Voit myös suunnata WiFi-reitittimen antennit eri asentoon, mikäli sellaiset ovat käytössä.

Häiriöt
Toiset WiFi-signaalit, puhelimet, langattomat laitteet, ilmastointi, mikroaaltouunit, sähkölaitteet sekä fyysiset esteet kuten seinät voivat häiritä WiFi-signaalia ja vaikuttaa sen nopeuteen.
Tämä voi olla ongelma, mikäli asut tiheään asutetulla alueella tai sinulla on useita WiFi-laitteita taloudessasi.

WiFi standardit
WiFi-standardit kuvaavat reitittimen tuettua teknologiaa. Todennäköisesti reitittimesi tukee joko N-standardia tai AC-standardia.
N-standardi on ollut käytössä pidempään, AC-standardi on uusin ja nopeampi.
Reitittimen tukema nopeus riippuu yhteyden nopeudesta, WiFin kantamasta, sekä yhteyden latenssista.
Löydät reitittimesi käyttämän standardin sen ohjeista. Vaihtoehtoisesti voit ottaa yhteyttä reitittimen valmistajaan standardin varmistamiseksi.

Suosittelemme kokeilemaan kaapeliyhteyttä, mikäli ongelmat jatkuvat yllä olevien optimointien jälkeen.