Tietokoneen käyttämän näytönohjaimen vaihtaminen

KYSYMYS:

Koneeni ei suorita peliä kunnolla, vaikka koneessani on hyvä näytönohjain. Mitä voin tehdä?

VASTAUS:

Mikäli koneesi ei suorita peliä kuten AMD tai Nvidia näytönohjaimen tulisi, saatat käyttää väärää näytönohjainta.

Useammissa kannettavissa tietokoneissa, ja joskus pöytäkoneissa, on useampi näytönohjain, sisäänrakennettu ja pelaamiseen tarkoitettu. Sisäänrakennettu näytönohjain on rakennettu prosessorin sisään. Se varmistaa että voit käyttää näyttöä myös ilman erillistä näytönohjainta. Vaativammat tehtävät, kuten pelaaminen, vaativat enemmän suoritustehoa, jolloin tulee käyttää erillistä näytönohjainta.

Useimpien kannettavien virransäästötila aiheuttaa näytönohjaimen vaihtumisen koneella.
- kannettava käyttää sisäistä näytönohjainta helpompiin tehtäviin säästääkseen virtaa ja vaihtaa tehokkaampaan kun tarvitaaan enemmän suorituskykyä.

Mikäli koneesti käyttää pelatessa koneen sisäistä näytönohjainta erillisen sijaan, huomaat eron suoritustehossa tai kohtaat ongelmia pelin pyöritämisessä. Ratkaisu on vaihtaa järjestelmä käyttämään erillistä näytönohjainta. Tässä tukiartikkelissa selitämme kuinka saat otettua käyttöön Nvidia tai AMD näytönohjaimen.

Näin selvität onko koneessasi useampi näytönohjain.
Mikäli et ole varma montako näytönohjainta kannettavassa tietokoneessasi on, voit tarkastaa tämän avaamalla Laitehallinnan (Windows 7Windows 10) ja valitsemalla Näyttösovittimet. Tämä näyttää koneesi käyttämät näytönohjaimet.

Vaihtaminen erilliseen Nvidia näytönohjaimeen

- Avaa Nvidia-ohjauspaneeli. Voit tehdä tämän painamalla hiiren oikeaa painiketta työpöydällä tyhjän tilan päällä ja valitsemalla Nvidia-ohjauspaneelin valikosta.
- Valitse 3D Asetukset > 3D asetusten hallinta.
-
Avaa välilehti Ohjelman asetukset ja valitse peli alasvetovalikosta.
- Seuraavaksi valitse alasvetovalikosta käytettävä näytönohjain. Nvidia näytönohjaimesi tulisi näkyä Korkean tehon Nvidia prosessorina.

Tallenna muutokset. Pelisi tulisi nyt käyttää erillistä Nvidia näytönohjainta.

Vaihtaminen erilliseen AMD näytönohjaimeen.

- Avaa Radeon Asetukset. Voit tehdä tämän painamalla hiiren oikeaa painiketta työpöydällä tyhjän tilan päällä ja valitsemalla Radeon asetukset valikosta.
- Valitse Suositukset > Lisäasetukset > Virta > Vaihdettavan Grafiikkasovelluksen asetukset.
-
Valitse haluamasi peli listasta. Mikäli sitä ei löydy, klikkaa Lisää sovellus ja valitse pelin .exe tiedosto pelin asennuskansiosta. Tämä lisää pelin sovelluksiin, ja voit valita sen myöhemmin.
- Valitse Grafiikka-asetuksista High Performance -profiili pelille.

Vahvista muutoksesi. Pelisi tulisi nyt käyttää erillistä AMD näytönohjainta.

Mikäli sinulla on edelleen on ongelmia vaihdettuasi erilliseen näytönohjaimen käyttöösi, otathan yhteyttä!

Huomioithan että teknisissä tukipyynnöissä liittämällä Dxdiag ja Msinfo järjestelmätietosi tulipyyntöön helpotat agentin työtä ratkaisun löytymisessä.