Hoe flush ik de DNS cache?

De DNS cache bewaart de IP adressen van web servers die u recent bezocht heeft. Het kan soms zijn dat deze oudere informatie of slechte resultaten bevatten, en dus zullen deze verwijdert moeten worden zodat u goed kan communiceren met de web servers. Volg alstublieft de onderstaande stappen om uw DNS cache te flushen:

Windows 10
Door systeem veiligheid permissies, zou u de command prompt als administrator uitvoeren.
  1. Zorg ervoor dat u op de Windows 10 bureaublad bent.
  2. Klik met uw rechtmuis knop op de start menu en kies Command Prompt (Admin) vanaf het menu.
  3. Type in ipconfig /flushdns

Windows 8 / Windows 8.1
Door systeem veiligheid permissies, zou u de command prompt als administrator uitvoeren.

1. Zorg ervoor dat u op de Windows 8 start scherm bent.
  2. Type cmd en de Windows zoekbalk zal aan de rechterkant verschijnen met de resultaten.
  3. Klik met uw rechtermuis knop op de Command Prompt en klik op ‘Als administrator uitvoeren’.
  4. Type in ipconfig /flushdns

Windows Vista / Windows 7
Door Microsoft’s veiligheid protocols zou u de command prompt als administrator uitvoeren.

1. Klik de start knop en ga naar de command prompt (Start > Alle programma’s > Accessories > Command prompt
  2. Zorg ervoor dat u met uw rechtermuis knop op de command prompt applicatie klikt en selecteer ‘Als administrator uitvoeren’
  3. Type in ipconfig/flushdns

Let op: Als alternatief, is het ook mogelijk om cmd te typen op de Windows Vista /  Windows 7 start menu zoekbalk en vervolgens met uw rechtermuis knop op de cmd.exe resultaat te drukken.

Windows XP

1. Open de command prompt (Start > Run > cmd.exe > OK).
  2. Type in ipconfig /flushdns.