Je hosts bestand resetten

Het hosts bestand is een klein tekstbestand dat deel uitmaakt van het Windows-besturingssysteem. Het kan worden gebruikt voor het doorsturen van  online verkeer of om soms een website te blokkeren.

Om uit te sluiten dat het hosts-bestand een mogelijke oorzaak is als je problemen hebt met het multiplayer gedeelte van het spel, moet deze worden schoon worden gemaakt of gereset.

Resetten van jouw hosts-bestand is eenvoudig! Volg de stappen die relevant zijn voor jouw besturingssysteem:

Windows 7
Windows 8
- Windows 10:
• Ga naar c:\Windows\System32\drivers\etc
• Zoek het hosts-bestand in deze map en hernoem het naar hosts.old
• Maak een nieuwe standaard hosts bestand:
a.. Open een tekstverwerker naar keuze.
Kladblok en WordPad moeten vooraf zijn geïnstalleerd met uw besturingssysteem

b. Kopieer en plak de volgende tekst en een nieuw document:

# Copyright (c) 1993-2006 Microsoft Corp.## This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.## This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each# entry should be kept on an individual line. The IP address should# be placed in the first column followed by the corresponding host name.# The IP address and the host name should be separated by at least one# space.## Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.## For example:## 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host# localhost name resolution is handle within DNS itself.# 127.0.0.1 localhost# ::1 localhost
c. Sla het bestand op als een tekstdocument in dezelfde map als de hosts.old onder de naam hosts.
De bestandsextensie moet * .txt zijn.

d. Je kunt de tekstverwerker hierna sluiten.