DMZ instellen op de Xbox

Als je verbindingsproblemen ondervindt tijdens het spelen, raden we je aan eerst onze algemene probleemoplossende gids te proberen.

Als geen van deze stappen je helpt, kun je proberen uw console in de DMZ (Demilitarized Zone) van jouw router te plaatsen.

Let op, de DMZ heeft beveiligingsbeperkingen. Hoewel consoles meestal veilig in de DMZ kunnen worden geplaatst, worden deze niet beschermd door de beveiligingsmaatregelen van uw router.
Als je je zorgen maakt over de beveiliging van jouw netwerk, raden we deze probleemoplossing niet aan.
We raden ten strengste aan geen DMZ voor PC te gebruiken!

Aanwijzingen voor het configureren van de DMZ zijn specifiek voor het merk en model van de router en zijn meestal te vinden in de handleiding van de router. De meegeleverde instructies zijn een algemene gids voor het plaatsen van uw console in de DMZ.

Houd er rekening mee dat je mogelijk een statisch IP-adres voor jouw Xbox One moet instellen om ervoor te zorgen dat uw DMZ-instellingen continu werken.

Om uw console in de DMZ te plaatsen:

• Ga naar het menu Instellingen op jouw Xbox One.
• Selecteer op het tabblad Algemeen Netwerkinstellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen.
• Noteer de volgende informatie op het scherm:

•  IP adres
•  Gateway

• Log vervolgens in op jouw router door een internetbrowser te openen
• Typ jouw Gateway-adres in de URL-zoekbalk en druk op Enter.
Je ziet nu een inlogpagina (dit kan even duren)
• Tenzij je een aangepaste gebruikersnaam en wachtwoord instelt, zou je de inloggegevens voor jouw router moeten vinden in de handleiding of op de router zelf.
• Voer jouw gebruikersnaam en wachtwoord in en druk vervolgens op Enter.
Voor sommige routers zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord niet vereist om in te loggen. Laat in dit geval beide velden leeg en druk op Enter.
• Zoek na het inloggen het gedeelte met de naam DMZ en selecteer het.
• Voer het IP-adres van jouw console in en selecteer vervolgens Opslaan of Toepassen.

Jouw console is nu in de DMZ geplaatst. Probeer je spel opnieuw om te bevestigen of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

Neem alsjeblieft contact op als je problemen blijft ondervinden.