Activating DirectPlay and DirectDraw / Direct3D on Windows 10

Omdat DirectPlay en DirectDraw/Direct3D functies kunnen helpen met minder recente spellen en andere klassiekers, hebben we een paar stappen beneden neergezet hoe je deze kan activeren op Windows 10.

Om DirectPlay te activeren:
- Druk op de Windows toets (tussen Ctrl en Alt) en de R toets op hetzelfde moment.
- In het Open veld, type Control Panel en klik op OK.
- Selecteer dan Programs
- Als laatste, klik op Turn Windows Features on or off and schakel de DirectPlay functie hier in.

Let op dat deze functie automatisch geactiveerd wordt tijdens de installatie van sommige spellen in Ubisoft Connect PC.

Om DirectDraw / Direct3D in te schakelen, volg alsjeblieft de instructies in de officiële Microsoft gids.

Als je problemen hebt met het activeren van deze functies raden wij je aan om contact op te nemen met de Microsoft support teams. Deze kunnen je het beste hiermee helpen.