BattlEye FAQ

Wat is BattlEye?
Wat bedoelt u met inleidende integratie van BattlEye (Beta)?
Hoe werkt BattlEye?
Waarom staat dit op mijn computer?
Is BattlEye altijd actief op mijn computer?
Wat scant BattlEye voor en moet ik bezorgt zijn over mijn Privacy?
Wat gebeurt er wanneer BattlEye een cheat detecteert op een spelers zijn computer?
Wat voor een meldingen ontvang ik wanneer ik uit een spel gekickt word?
Wat gebeurt er wanneer BattlEye mij blokkeert het spel te starten, maar ik draaide geen hacking of cheat software?
Zou BattlEye de performance of kwaliteit van mijn spel verminderen?
Zou het programma's zoals Discord, Teamspeak, Fraps, OBS, xsplit, of ander software blokkeren?
Probleemoplossen BattlEye

Wat is BattlEye?

BattlEye is een proactieve anti-cheat systeem die een sterk schild voert rond het hele spel. De meeste hacks zullen vanaf het begin geblokkeerd zijn. BattlEye is voortdurend in ontwikkeling om nieuwe vormen van aanvallen te ontdekken. De resterende hacks worden gedekt door een intelligente dynamisch actief detectie systeem, ervoor te zorgen dat niet-aflatende cheaters niet in staat zijn om het spel te spelen.

U kunt meer informatie over BattlEye vinden op hun website, hier.

Wat bedoelt u met inleidende integratie van BattlEye (Beta)?

Om ervoor te zorgen dat BattlEye soepel loopt met ons spel en cheaten voorkomt, zullen we testen op grote schaal met al onze PC-spelers uitvoeren voor enkele weken. Wij houden u op de hoogte en we zorgen ervoor dat deze anti-cheating client het beste is aangepast aan onze behoeften. Wij danken u bij voorbaat voor uw geduld en feedback.

Hoe werkt BattlEye?

BattlEye is een pro-actieve bescherming, dus het blokkeert cheats voor het aansluiten in het spel. Het heeft ook een actief detectiesysteem dat het geheugen van de computer voor cheating software scant. Voor meer informatie over hoe BattlEye werkt, bezoek alstublieft de BattlEye website.

Waarom staat dit op mijn computer?

In patch 3.4.1 is BattlEye ingezet om alle spelers die eigenaar zijn van Rainbow Six Siege als een manier om cheaters te voorkomen. Het is geïntegreerd met Rainbow Six Siege en is onderdeel van ons plan om hackers te stoppen van het verpesten van uw ervaring.

Is BattlEye altijd actief op mijn computer?

De BattlEye bescherming en systeemscan is alleen actief als Rainbow Six Siege wordt uitgevoerd. Wanneer actief, zult u zien dat het draait in het systeem processen.
User-added image
Wat scant BattlEye voor en moet ik bezorgt zijn over mijn Privacy?

Alles wat BattlEye doet is gericht op het blokkeren en het detecteren van hacks. Dat is het enige wat hij zoekt. Wanneer Rainbow Six Siege wordt uitgevoerd, BattlEye is in staat om het volledige geheugen (RAM) en alle game- en systeem gerelateerde bestanden op uw schijf te scannen. Echter, dit betekent niet dat BattlEye zoekt door uw persoonlijke bestanden, persoonlijke details, of andere dergelijke informatie. Bovendien slaat het niet uw persoonlijke gegevens op de servers. Het is alleen op zoek naar cheats. Ook is BattlEye alleen uitgevoerd wanneer Rainbow Six Siege wordt uitgevoerd.

Als u zich zorgen maakt, kunt u rechtstreeks contact opnemen met BattlEye ondersteuning.

Wat gebeurt er wanneer BattlEye een cheat detecteert op een spelers zijn computer?

Wat gebeurt er als BattlEye een cheat op de computer van een speler ontdekt?

Als BattlEye een cheat detecteert op de computer van een speler, wordt die speler verbannen omdat hij of zij de code of conduct overtreedt.

De speler kan de game dan niet verder spelen. Aangezien we nog in een testfase zitten, worden er nu geen bans uitgedeeld. Na deze eerste testperiode worden er onder meer bans uitgedeeld in overeenstemming met de straffen voor vals spelen, zoals beschreven in de gedragscode.
Spelers dienen zich ervan bewust te zijn dat ze de game niet moeten spelen als er nog hack-software van Rainbow Six Siege op de achtergrond draait. Ook niet als de hack-software niet actief is gebruikt voor Rainbow Six Siege.

Wat voor een meldingen ontvang ik wanneer ik uit een spel gekickt word?
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: de client reageert niet
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: update mislukt
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: je moet de game opnieuw starten
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: geheugen beschadigd
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: slecht packet
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: verkeerde packetgrootte
  • Je bent door BattlEye verwijderd uit de game. Oorzaak: vals spelen
Wat gebeurt er wanneer BattlEye mij blokkeert het spel te starten, maar ik draaide geen hacking of cheat software?

Als je de gameclient niet kunt activeren en je denkt geen programma voor valsspelen of hacken te gebruiken, volg dan deze stappen voordat je contact opneemt met de klantenservice. Controleer eerst de bestanden op je pc, installeer de nieuwste Uplay- of Steam-versie en zorg ervoor dat alle stuurprogramma's up-to-date zijn.

Als het probleem nog niet verholpen is, bekijk dan de Troubleshooting Stappen voor probleemoplossing hieronder.

Zou BattlEye de performance of kwaliteit van mijn spel verminderen?

BattlEye is zo ontwikkeld dat het een zeer kleine digitale voetafdruk op je computer achterlaat. Het neemt weinig CPU, RAM en bandbreedte van je netwerk in beslag. De prestaties van je pc zullen er niet onder lijden. Als je wel prestatieproblemen ervaart en denkt dat ze met BattlEye te maken hebben, volg dan de probleemoplossingen hieronder op. We zitten nog in de testfase dus mocht je prestatieproblemen ervaren, neem dan contact op met de Ubisoft Support.

Bericht van BattlEye: als je muis of toetsenbord constant hapert of vastloopt, wordt dat meestal veroorzaakt doordat malware, adware, of PUP steeds opnieuw in je game wordt geladen. Probeer je hele systeem te scannen met een antivirussoftware zoals Malwarebytes Anti-Malware.

Zou het programma's zoals Discord, Teamspeak, Fraps, OBS, xsplit, of ander software blokkeren?

Nee, het blokkeert geen populaire programma's die veel pc-gamers gebruiken. BattlEye wordt al 12 jaar voor andere games gebruikt, dus het heeft al uitgebreide live-testen doorstaan. Hoewel er een kans is op een foute detectie, is dat erg onwaarschijnlijk. Als het toch gebeurt, neem dan contact op met klantenservice van BattlEye

Probleemoplossen BattlEye

Vergeet niet om voordat je de volgende stappen opvolgt, je bestanden op je pc te controleren, de nieuwste versies van Uplay of Steam te installeren en je stuurprogramma's (drivers) bij te werken. Voor de nieuwste oplossingen verwijzen we je naar de FAQ van BattlEye.

De bestanden op je pc controleren.
Bekijk de volgende screenshots voor het controleren van je Uplay- en Steam-bestanden.
User-added image
User-added image
BE3

Bij het starten van de game krijg ik de foutmelding 'BattlEye-service kon niet worden geïnitialiseerd: driverlaadfout (577)'. Wat moet ik doen?
Waarschijnlijk gebruik je een standaarduitvoering van Windows 10 Home of de nog niet uitgebrachte Windows 10 Insider Preview-build 10074, die vol fouten zit. Zoek beschikbare updates van Windows en installeer ze.

Er verschijnen '[INFO] Het laden van bestand... geblokkeerd'-meldingen op het scherm van mijn BE Launcher. Wat is er aan de hand?
Als deze meldingen geen problemen opleveren voor je game, kun je ze negeren. Als je uit het spel verwijderd wordt, heeft dit niets te maken met deze meldingen. Raadpleeg anders de volgende FAQ voor meer hulp. Als de melding te maken heeft met het wow64.dll-bestand in je Windows-systeemmap, los je dit op door de Windowsupdate 'KB3004394' te verwijderen (zie hieronder).

Mijn game start niet / Ik krijg een Windows-foutmelding als BE ingeschakeld is tijdens het starten (bijv. 'De applicatie kon niet op de juiste manier worden gestart (0xc000009a)'). Hoe los ik dit op?
Probeer de onderstaande stappen uit de FAQ van BattlEye op te volgen:
  • Zorg dat de uitvoer van het bestand BEService.exe in de map van BE Service (meestal te vinden onder: C:\Program Files (x86)\Common Files\BattlEye) op geen enkele manier geblokkeerd wordt door je firewall.
  • Zorg ervoor dat er geen bestand genaamd d3d9.dll of dsound.dll in je gamemap staat. Als dat er wel staat, verwijder het bestand dan of geef het een andere naam.
  • Zorg ervoor dat je een geldige versie van Windows gebruikt. Illegale kopieën worden mogelijk niet langer ondersteund door de nieuwste versie van BE.
  • Verwijder de beschadigde update KB3004394 van Windows aan de hand van deze gids.
  • Controleer of de gamebestandstoegangen beschadigd zijn door met je rechtermuisknop op je gamemap in de Verkenner van Windows te klikken. Klik vervolgens op 'Eigenschappen' en ga naar het tabblad 'Beveiliging'. Kies 'SYSTEM' in de lijst van namen van groepen of gebruikers en controleer of alle machtigingen aangevinkt zijn. Als dat niet het geval is, klik je op 'Bewerken...' en geef je de systeem-gebruiker volledige toegang.
  • De basiscertificaten van je systeem zijn mogelijk kapot of beschadigd. Download en installeer deze update van Microsoft om ze te herstellen.
  • Controleer je systeembestanden op beschadigingen en probeer ze te repareren aan de hand van deze gidsen: [A] [B]
  • Scan je systeem met een antivirussoftware die up-to-date is. Malware die systeem- of gamebestanden aanpast kan zulke problemen veroorzaken wanneer BE is ingeschakeld.
  • Zorg dat je geen getweakte of aangepaste versies van systeembestanden gebruikt (inclusief DirectX). Installeer DirectX opnieuw. Bekijk deze pagina voor meer informatie.
Als het bovenstaande niet helpt, neem dan contact op met de klantenservice van BattlEye.

Kan ik BattlEye verwijderen en nog steeds de game spelen?
Nee, vanwege de bestandsvalidatiestappen zorgt het verwijderen van BattlEye ervoor dat je de game niet meer kunt opstarten.

Bij het starten van de game krijg ik de foutmelding 'BattlEye-service kon niet worden geïnitialiseerd: Windows testmodus wordt niet ondersteund'. Wat moet ik doen?
Schakel de testmodus uit aan de hand van deze gids. Je kunt ook de instructies van de handleiding volgen. Die vind je hier.

Bij het starten van de game krijg ik de foutmelding 'BattlEye-service kan niet worden geïnstalleerd.' / 'Installatie BattlEye-service mislukt.' / 'Starten BattlEye-service mislukt.' / 'Het opstarten van BattlEye-service is mislukt.' / 'BattlEye-service kon niet worden geïnitialiseerd.' Wat moet ik doen?
Zorg er ten eerste voor dat je de nieuwste servicebestanden van BE in de BattlEye-map van je gamemap hebt staan. Controleer je gamecache in Steam of download de nieuwste bestanden op de downloadpagina. Anders houdt je systeem de installatie of het opstarten van de BE-service tegen, wat noodzakelijk is om op BE-servers te kunnen spelen.

Controleer of er beveiligingssoftware is, zoals antivirussoftware, die de BE-service op welke manier dan ook blokkeert. Het gaat zowel om BEService.exe/BEService_x64.exe in je BattlEye-map als de gehele BE-servicemap C:\Program Files (x86)\Common Files\BattlEye.

Het is mogelijk dat je de BE-service moet toevoegen aan de uitzonderingslijst van je beveiligingssoftware. Als dat niet helpt of als je geen beveiligingssoftware gebruikt, is er misschien een toelatingsprobleem met je BattlEye-servicemap of de bestanden daarin.

Dit los je op door de BE-servicemap te verwijderen in C:\Program Files (x86)\Common Files\BattlEye en de game opnieuw te starten. Als je nu nog steeds dezelfde foutmelding krijgt, probeer dan de BE Launcher in je gamemap handmatig in te stellen op bestuurlijke privileges. Dit is meestal het uitvoerbare bestand dat eindigt op '_BE'. Normaal gesproken gebeurt dit automatisch.

Klik hiervoor met je rechtermuisknop op de uitvoerbare BE Launcher. Klik vervolgens op 'Eigenschappen', ga naar het tabblad 'Compatibiliteit' en vink het vakje 'Dit programma als Administrator uitvoeren' aan en klik op OK.

Als het nu nog niet werkt, heb je mogelijk software op je systeem die BattlEye op de een of andere manier blokkeert. Open een ticket met BattlEye.

Wat moet ik doen als ik de foutmelding 'BattlEye-service kon niet worden geïnitialiseerd: Windows testmodus wordt niet ondersteund' krijg?
Volg dan deze instructies.

Ik word uit het spel verwijderd voor de volgende overtreding(en). Ik gebruik geen hacks, dus wat kan ik doen om dit op te lossen?
De client reageert niet

Dit kan gebeuren als je verbinding of die van de server het tijdelijk of helemaal niet doet. Een veelvoorkomende oplossing is om de firmware van je modem of router bij te werken. Let ook op dat je niet 'Cucosoft Net Guard' gebruikt. Dit is incompatibel met BE. Controleer ook of er geen problemen met je internetverbinding zijn. Hiervoor kun je contact opnemen met je internetprovider.

Beschadigd geheugen #X
BattlEye heeft ontdekt dat er iets niet klopt met je gamegeheugen. Scan je systeem op virussen, trojans en spyware. Controleer je RAM op mogelijke defecten met een programma als Memtest86. Als dat niet helpt, is de installatie van de game op je harddisk mogelijk beschadigd. Probeer de game opnieuw te installeren.