De camera bedienen in de kaartbewerker van Trackmania (Simple Editor)

Nu je een kaart hebt geopend, kunnen we de camera beter leren kennen.

Met de camera kun je je parcours uitvoerig bestuderen en voorwerpen op de juiste afstand van elkaar plaatsen, of bepalen waar een bepaald voorwerp het beste tot zijn recht komt.

Je kunt hem op verschillende manieren bedienen:

Met de muis
Klik op het camera-icoontje linksonder in het scherm om de camera te activeren. Als je de camera weer wilt uitschakelen, klik je opnieuw op het camera-icoontje.

Je kunt de camera ook inschakelen door de Alt-toets ingedrukt te houden. Wanneer je de toets weer loslaat, wordt de camera uitgeschakeld.

Beweeg de camera door de linker muisknop in te drukken en vast te houden terwijl je de muis beweegt. Je kunt de camerapositie ook veranderen door de muis naar de rand van het scherm te bewegen, maar dit werkt mogelijk niet als je Trackmania speelt in venstermodus zonder randen.

Om de camera te roteren, klik je met de rechter muisknop en hou je de knop ingedrukt. Als je nu de muis beweegt, wijzig je de kijkhoek en roteer je de camera.

Zoom in en uit met het muiswiel. Je kunt ook in- en uitzoomen door het muiswiel in te drukken en vast te houden en vervolgens je muis te bewegen.

Toetsenbordbesturing
Je kunt de camera roteren met de nummertoetsen 4 en 6 op het numerieke pad. Gebruik de toetsen 8 en 2 om de kijkhoek te veranderen, van heel dichtbij naar vogelvlucht.

Probeer het eens in de Editor!

Zodra je bekend bent met het verplaatsen, roteren en in- en uitzoomen met de camera, kun je je eerste parcours aanleggen.