Een kaart valideren in de kaartbewerker van Trackmania (Simple Editor)

Nadat je je circuit hebt aangelegd, moeten we controleren dat je parcours wel geschikt is voor een race.

Hiervoor moet je over je eigen parcours racen, van start tot finish. Dit proces noemen we valideren.

Linksonder in het scherm staat een vlaggetje dat aangeeft of je kaart voltooid is of niet.

Als het vlaggetje rood is, ontbreekt er mogelijk een start of een finish. Beweeg je muis over de vlag om te zien waarom je circuit nog niet klaar is.

Een oranje vlaggetje geeft aan dat het circuit klaar is, maar dat je het nog niet van start tot finish hebt uitgereden. Klik op de vlag om te beginnen met racen.

Als je het circuit niet kunt uitrijden omdat die ene sprong niet ver genoeg kan zijn zonder boost, ga je terug om je circuit aan te passen

Wanneer je je circuit hebt uitgereden, wordt het vlaggetje groen.

Je hebt al veel geleerd! Hierna leer je hoe je je parcours kunt opslaan.