Beveilig je account met tweestapsverificatie (mobiele app)

VRAAG:

Hoe schakel ik tweestapsverificatie in op mijn mobiele apparaat?

ANTWOORD:

Om authenticatie in twee stappen in te schakelen op jouw smartphone of tablet:

• Navigeer naar de pagina Beveiliging.
• Klik op Activeren in het gedeelte Authenticatie in twee stappen.
• Selecteer de optie Google Authenticator en klik op Kiezen.
• Je wordt gevraagd om een hersteltelefoonnummer aan jouw account toe te voegen.

Volg de instructies op het scherm om het nummer toe te voegen. Dit zal ook helpen om je Ubisoft-account per sms te herstellen.
• Zodra het hersteltelefoonnummer is toegevoegd ontvang je een e-mail met verdere instructies naar het adres dat momenteel aan jouw account is gekoppeld.
Email sent when activating 2FA
• Volg de instructies in de e-mail.
• Download de Google Authenticator-app voor jouw smartphone of tablet.
Houd er rekening mee dat de applicatie alleen beschikbaar is op iOS en Android.
• Selecteer Account instellen in het optiemenu van de app (of klik op de plusknop rechtsonder) en kies de gewenste methode.
• Nadat je jouw apparaat hebt ingesteld, voer je de verificatiecode in die door de app is gegenereerd om de synchronisatie te voltooien.
Als de toepassing jouw code niet accepteert, lees dan ons artikel over probleemoplossing.
• Zodra de functie succesvol is ingesteld, krijg je zes herstelcodes te zien.
Ze worden ook verzonden naar het e-mailadres dat aan jouw account is gekoppeld.
Maak een screenshot van de codes of kopieer ze en bewaar ze op een veilige plaats.
2FA recovery code screen
Als je geen toegang hebt tot een mobiel apparaat, kun je deze beveiligingsfunctie in plaats daarvan op jouw e-mailaccount inschakelen!

Je kunt op elk moment wijzigingen aanbrengen in de verificatiemethode of de authenticatie in twee stappen uitschakelen. Let op dat je ook de mogelijkheid hebt om vertrouwde apparaten te beheren.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.