Beveilig je account met tweestapsverificatie (mobiele app)

VRAAG:

Hoe schakel ik tweestapsverificatie in op mijn mobiele apparaat?

ANTWOORD:

Zo schakel je tweestapsverificatie in op je smartphone of tablet:

• Ga naar de pagina Beveiliging.
• Klik op Activeren in de sectie Tweestapsverificatie.
• Selecteer de optie Google Authenticator en klik op Kiezen.
Je ontvangt nu een e-mail met verdere instructies op het e-mailadres dat momenteel aan je account is gekoppeld.

E-mail die wordt verzonden na het activeren van tweestapsverificatie

• Volg de instructies in de e-mail.
• Download de Google Authenticator-app voor je smartphone of tablet.
Let op: de app is alleen beschikbaar voor iOS en Android.
• Selecteer Set up account (Account instellen) in het optiemenu van de app (of klik op het plusje rechtsonder in het scherm) en kies je methode.
• Nadat je apparaat is ingesteld, voer je de verificatiecode van de app in om de synchronisatie te voltooien.
Als de app je code niet accepteert, kun je terecht bij ons artikel over probleemoplossing.
• Op de volgende pagina staan zes herstelcodes.
Maak een screenshot van de codes of schrijf ze op en sla ze op op een veilige plek.
Door je telefoonnummer aan je Ubisoft-account te koppelen, kun je de toegang ook herstellen met een sms.

Herstelscherm voor tweetrapsverificatie

Tijdens de installatie word je gevraagd een hersteltelefoonnummer op te geven voor het geval je jouw Ubisoft-account per sms moet herstellen. Volg de instructies op het scherm om het mobiele telefoonnummer aan jouw account toe te voegen.

Als je geen toegang hebt tot een smartphone of tablet kun je deze extra beveiliging ook inschakelen op je e-mailaccount

Je kunt op elk gewenst moment wijzigingen aanbrengen aan de verificatiemethode of zelfs de tweestapsverificatie uitschakelen. Let op: je kunt ook vertrouwde toestellen beheren.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.