Het activeren en installeren van spellen op de desktoptoepassing van Oculus.

VRAAG:

Hoe activeer en installeer ik spellen voor mijn Oculus VR-headset op mijn desktop?

ANTWOORD:

Je kunt de spellen van je Oculus Rift- en Rift S-headset installeren en beheren via de desktoptoepassing van Oculus of via de mobiele app.

Let op: als je een Oculus Quest of Go hebt, heb je de mobiele app nodig om je spellen te activeren.

Voor je begint:

• Sluit Uplay helemaal af.
Controleer je system tray om te controleren dat de client volledig is afgesloten.
• Installeer de desktoptoepassing van Oculus.
Als je nog geen Oculus-account hebt, kun je de toepassing opstarten. Selecteer vervolgens Create a new account (Een nieuw account aanmaken).
• Start de applicatie.

In de applicatie krijg je de optie om spellen te activeren en te installeren.

Om je spel te  activeren:

Meld je aan met je Oculus-account.
• Selecteer Instellingen in het menu aan de linkerkant.
• Selecteer Redeem Code (Code inlossen) in je account-instellingen.
• Voer je activatiecode in en selecteer Redeem (Inlossen).
• Nadat je de code hebt ingevoerd, krijg je de keuze uit de opties Install Now (Nu installeren) en Install Later (Later installeren).
Wanneer je voor Install Now (Nu installeren) kiest, wordt het spel geïnstalleerd in je bibliotheek.
Wanneer je Install Later (Later installeren) selecteert, wordt het spel verplaatst naar de sectie Not Installed (Niet geïnstalleerd) in het tabblad Library (Bibliotheek).

Let op: wanneer je je spel digitaal hebt aangeschaft, hoef je het niet te activeren. In dat geval kun je je spel meteen installeren.

Om je spel te installeren:

• Selecteer je spel om het te downloaden.
• Wanneer het spel is gedownload, selecteer je het opnieuw om het te openen.
Er verschijnt een pop-up waarmee je je kunt aanmelden met je Ubisoft-account.
• Voer hier je aanmeldgegevens in en selecteer vervolgens Log In (Aanmelden).
• Je spel is nu geactiveerd op je Oculus- en Ubisoft-account.

Je vindt het spel terug in je desktoptoepassing van Oculus en in je spelbibliotheek van Uplay.

Neem gerust contact op als je nog vragen hebt.