Het gebruik van VPN met Ubisoft spellen

VRAAG:

Kan ik een VPN (Virtual Private Network) gebruiken om mijn spel online te spelen?

ANTWOORD:

Het rechtstreekse antwoord eerst: Ubisoft beveelt sterk aan dat spelers het gebruik van VPN-diensten vermijden. Spelers die ervoor kiezen om VPN te gebruiken, doen dit naar eigen goeddunken terwijl zij zich bewust zijn van de mogelijke risico's.

Blijf lezen als u meer wilt weten:

Omdat we deze vraag niet licht nemen, willen we u meer informatie geven dan een simpel ja of nee.

Laten we beginnen met een snelle uitleg over wat een Virtual Private Network (VPN) is. Simpel gezegd, een VPN is een prive-netwerk op internet, waardoor een tunnel van een toegangspunt (uw apparaat, bijvoorbeeld uw pc) wordt gemaakt naar een uitgangspunt (de VPN-server), waardoor de gebruikelijke lokale routing wordt omzeild.

VPN wordt vaak gebruikt om de beveiliging van gegevens te verbeteren. Echter, VPN-diensten worden ook populairder in de wereld van gaming. Hoewel het gebruik van een VPN-dienst niet strikt verboden is, adviseren wij u om de volgende mogelijke nadelen van VPN-gebruik te overwegen:
- Kosten: Een betrouwbare VPN-service is meestal niet gratis.
- Risico: Hoewel het vertrouwelijk is voor uw gegevens tijdens het reizen van één punt naar de andere, kunnen uw gegevens nog steeds zichtbaar zijn voor de VPN-provider.

In sommige gevallen melden spelers dat ze alleen via VPN kunnen verbinden met onze game services. Dit lijkt misschien een sterk argument voor het gebruik van een VPN. Het feit dat de verbinding alleen werkt door de lokale netwerkinstellingen te omzeilen, is echter een sterke aanwijzing dat de lokale netwerkinstellingen verkeerd zijn geconfigureerd of dat netwerkapparaten niet naar wens werken. Spelers moeten de connectiviteits problemen kunnen oplossen met het correcte probleemoplossing (bijvoorbeeld port forwarden en controleren van dubbele NAT-situaties, vooral als u een gemeenschappelijke verbinding gebruikt, bijvoorbeeld een studentenverblijf). Dit zou de noodzaak voor een VPN elimineren om de connectiviteit helemaal op te lossen.

Als u problemen hebt met het aansluiten van onze game services, zelfs nadat u het aanbevolen probleemoplossing hebt voltooid, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen! We helpen u graag.