Een bug of technisch probleem melden

VRAAG:

Hoe kan ik een technisch probleem melden dat ik ben tegengekomen in Anno 1800

ANTWOORD:

Er zijn een paar mogelijke redenen waarom je een technisch probleem of bug in de game tegenkomt. Om te zorgen dat we je de best mogelijke ondersteuning kunnen bieden, hebben we zoveel mogelijk informatie nodig over het probleem dat je hebt ervaren. Hieronder vind je een vragenlijst die je kunt gebruiken als je informatie instuurt over een technisch probleem of een bug die je bent tegengekomen.

Er zijn een paar algemene stappen die je kunt nemen om de meest voorkomende oorzaken van problemen uit te sluiten, zoals bijvoorbeeld verouderde stuurprogramma's:

Als je probleem zich blijft voordoen, kijk dan of het probleem al gemeld is op het officiële Anno 1800-forum en of het al in de lijst van bekende problemen staat. Als dat zo is, probeer dan de informatie in de betreffende post of thread aan te vullen.

Anders open je een support aanvraag en voeg je de volgende bestanden toe:
- Screenshot of video van de bug. Als het bestand dat je probeert te uploaden te groot is, overweeg dan om een ​​link te maken.
- DxDiag en MSInfo.

Om ons te helpen de oorzaak van het probleem te achterhalen, geef je alsjeblieft ook een antwoord op de vragen die relevant zijn voor jouw situatie:

Voor gamecrashes:
- Omschrijf in detail wat je deed voordat de crash gebeurde.
- Kreeg je een foutmelding?
- Wat voor crash is het? Bijvoorbeeld vastgelopen, crash naar bureaublad, zwart scherm, systeemreboot enz.
- Gebruikte je Dx11 of Dx12?
- Welke andere applicaties waren actief op de achtergrond?
- Heb je onlangs stuurprogramma's geïnstalleerd of bijgewerkt? Zo ja, welke en welke versie?
- Gebruik je een Windows Insider (bèta)-versie van Windows?
- Gebruik je gespecialiseerde accessoires, zoals een Tobii Eye Tracker, controllers of joysticks van derden enzovoorts?

Voor prestatieproblemen:
- Omschrijf in detail wat je deed voor je de prestatieproblemen ondervond.
Welke grafische instellingen gebruik je? Deze kun je vinden in het instellingenmenu onder 'Graphics'.
- Wat zijn je geluidsinstellingen? Deze kun je vinden in het instellingenmenu onder 'Audio'.

Voor een bug in de game:
- Omschrijf in detail wat je deed voordat je de bug ondervond.
- Wat verwachtte je dat er zou gebeuren toen je de omschreven stappen uitvoerde?
- Kun je het omschreven probleem reproduceren? Zo ja, wat zijn de stappen om het probleem te reproduceren?
- Heb je een oplossing kunnen vinden om verder te spelen? Zo ja, wat waren de stappen hiervoor?

Met de verstrekte informatie kunnen wij en de ontwikkelaars het probleem verder onderzoeken.

Neem gerust contact met ons op als je meer hulp nodig hebt of als je nog vragen hebt!