Het instellen van een statisch IP adres voor de PC

VRAAG:

Ik wil een statisch IP-adres instellen voor mijn PC. Hoe werkt dit?

ANTWOORD:

Het lokale IP van je computer kan ingesteld worden op twee manieren: Het kan statisch of dynamisch zijn.

Een dynamisch IP adres verandert elke keer je de PC of router herstart. Als je instelling hebt die afhankelijk zijn van het feit dat dit IP adres niet verandert (bv port forwarding), zullen deze niet langer werken, want het IP adres is veranderd.

Een statisch IP verandert niet. Daarom wordt het vaak aangeraden om een statisch IP adres in te stellen bij probleemoplossende stappen met betrekking tot connectiviteit.

Een lokaal statisch IP instellen is gemakkelijk en kan gedaan worden via Windows. Houd er rekening mee dat je enkel je lokaal IP hoeft te veranderen. Je publiek IP moet je niet veranderen.

Een statisch IP instellen.
• Open het Configuratiescherm.
Je kunt het configuratiescherm vinden met behulp van de zoekbalk in jouw systeemvak.
• Selecteer Netwerk en internet en vervolgens Netwerkcentrum.
• Klik op jouw actieve verbinding om het menu Status te openen.
• Selecteer Details. Een venster met details over de netwerkverbinding wordt geopend.
• Maak een notitie of maak een screenshot van deze informatie, aangezien je de details later nodig hebt, en sluit het venster om terug te keren naar het Statusscherm.

• Selecteer Eigenschappen.
Mogelijk heb je hiervoor beheerdersrechten nodig.
• Markeer Internetprotocol versie 4 (TCP / IPv4) en klik op Eigenschappen.
• Selecteer Gebruik het volgende IP-adres en voer de informatie in die je eerder hebt genoteerd.
Je hoeft geen alternatieve DNS-server in te voeren.
• Vink het vakje Instellingen valideren bij afsluiten aan en klik op OK.
• Start jouw pc opnieuw op.

Als je deze instelling wil terugdraaien, kun je op elk moment klikken op Verkrijg automatisch een IP adres uit het Internetprotocol versie 4 (TCP / IPv4) venster.

Als je problemen hebt met het instellen van een statisch IP adres, raden wij aan dat je contact met Microsoft opneemt.