Browser troubleshooting

VRAAG:

Ik ervaar problemen met een aantal van uw websites. Wat kan ik doen?

ANTWOORD:

Als u problemen op onze websites ervaart, zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van een blanco pagina of dat de pagina helemaal niet laadt, is dit waarschijnlijk te wijten aan de browser die u gebruikt en de opgeslagen data van de browser.

Meestal kan dit snel opgelost worden door enkele gemakkelijke stappen die wij graag voor u samenvatten.

Sommige stappen kunnen anders zijn, afhankelijk van de browser die u gebruikt. Er zijn verschillende browsers die u kunt gebruiken maat wij zullen ons limiteren tot de meest populaire browsers. Als de browser die u gebruikt, niet opgenomen is in de lijst, kunt u de instructies vinden op de ondersteuningspagina van uw browser.

Stap 1: Incognito mode
Deze modus is beschikbaar in alle nieuwere browsers en laat u toe om privé te surfen. Uw browser zal niet opslaan welke websites u bezoekt, het zal tevens de cache niet gebruiken en cookies worden niet opgeslagen.

Hoe de incognito mode te starten:

Mozilla Firefox (of sneltoets: Ctrl+Shift+P)
Chrome (of sneltoets: Ctrl+Shift+N)
Microsoft Edge (of sneltoets: Ctrl+Shift+P)
Internet Explorer: Settings > Safety > InPrivate Browsing (of sneltoets: Ctrl+Shift+P)

Stap 2: Probeer een mobiel apparaat
Als een browser op uw computer niet werkt, probeer dan met behulp van een smartphone of tablet, indien beschikbaar. Al onze websites kan worden bereikt vanaf mobiele apparaten.

Stap 3: Probeer een andere browser
Als je een andere browser op uw systeem hebt geïnstalleerd, probeer het openen van de website met deze browser. Het Windows-besturingssysteem bevat Internet Explorer of Microsoft Edge. Als alternatief kunt u één van de vele gratis browsers beschikbaar op het internet downloaden.

Stap 4: Leeg browsing geschiedenis
Uw browsegeschiedenis bevat een overzicht van websites die u eerder hebt bezocht. Dit wordt gedaan om het proces te versnellen de volgende keer dat u deze websites wil bezoeken. Echter, als de informatie verouderd of beschadigd is, kan dit leiden tot problemen met het weergeven van de pagina. Ook het wissen van de geschiedenis helpt om plaats te maken voor nieuwe pagina's en om ongewenste pagina's te verwijderen.

Dit is hoe je het doet:
Mozilla Firefox
Chrome
Microsoft Edge
Internet Explorer

Stap 5: Verwijder cache en cookies
Net als bij de browsegeschiedenis, slaat uw cachegeheugen en de cookies informatie op over websites die u eerder hebt bezocht (zoals instellingen die u hebt gemaakt) en helpen om de snelheid waarmee de websites wordt geladen bij een volgend bezoek te verhogen. Het wissen van de cache en cookies is een manier om de opgeslagen informatie te wissen, resetten en de browser te dwingen om de website opnieuw te laden.

Mozilla Firefox
Chrome
Microsoft Edge
Internet Explorer:
- Extra (in IE9: het kleine tandwielpictogram in de rechterbovenhoek)> Internet Opties
- In het tabblad Algemeen naar Browsing Geschiedenis> Verwijder
- Verwijder het vinkje bij Behoud Internet Files, Cookies, Geschiedenis
- Bepaal of u wilt gegevens en wachtwoorden verwijderen en klik het vinkje
- Klik op Verwijderen, bevestig met OK.
- Herstart Internet Explorer om het proces af te ronden

Stap 6: Cookies Inschakelen (indien eerder uitgeschakeld)
Sommige websites hebben cookies nodig om correct te werken. Het inschakelen van deze laat een website toe om informatie op te slaan op uw computer die mogelijks nodig zijn om te kunnen werken. Als cookies uitgeschakeld zijn, kan het zorgen dat bepaalde functies en functionaliteiten van de website worden geblokkeerd. Cookies zijn meestal standaard ingeschakeld. Als deze op een bepaald punt zijn uitgeschakeld, is het terug inschakelen van eerste en derde partij cookies goed om te testen of de cookies de oorzaak zijn van bepaalde website problemen.

Dit is hoe je dit doet:

Mozilla Firefox
Chrome
Internet Explorer
Microsoft Edge:
- Klik op Meer acties in de werkbalk en selecteer the toolbar and select Instellingen
- Zoek naar Geadvanceerde instellingen tonen en klik om dit te openen
- Zoek naar de sectie Cookies en selecteer cookies niet blokkeren (standaard)
- Herstart Edge om het proces af te ronden