Het instellen van een statisch IP adres voor de Xbox One

VRAAG:

Hoe kan ik een statisch IP-adres instellen voor mijn Xbox One?

ANTWOORD:

Jouw Xbox One IP-adres kan op twee manieren worden ingesteld: statisch of dynamisch.

Dynamische IP-adressen veranderen elke keer dat je jouw console of router opnieuw start.
Als je instellingen hebt gemaakt die afhankelijk zijn van het IP-adres om hetzelfde te blijven (bijvoorbeeld port forwarding), werken ze niet meer omdat het IP-adres is gewijzigd.

Statische IP-adressen veranderen niet. Daarom raden we aan om een ​​statisch IP-adres in te stellen in onze gids voor probleemoplossing.

Let op, je hoeft alleen jouw lokale IP te wijzigen. Jouw openbare IP kan ongewijzigd blijven.

Om een statisch IP-adres in te stellen:

• Ga naar het menu Instellingen op jouw Xbox One.
• Selecteer op het tabblad Algemeen > Netwerkinstellingen en vervolgens Geavanceerde instellingen.
• Noteer de volgende informatie op het scherm:

• IP adres
• Subnet masker
• Gateway
• Primair DNS-adres
• Secundair DNS-adres

• Selecteer IP-instellingen en vervolgens Handmatig.
• Voer jouw IP-adres, subnetmasker, gateway, primair DNS-adres en secundair DNS-adres in (in deze volgorde).
• Let op, je moet de LB- en RB-knoppen op uw controller gebruiken om ervoor te zorgen dat de cijfers in de juiste vakken op het scherm staan
• Druk vervolgens op B op uw controller om terug te keren naar het scherm Netwerkinstellingen.
• Jouw Xbox One controleert nu jouw internetverbinding.
Als de verbindingstest mislukt, controleer je of je al jouw gegevens correct hebt ingevoerd en probeer je het opnieuw.

Zodra de test bevestigt dat je bent verbonden met internet, is jouw statische IP-adres ingesteld.

Ga voor meer informatie naar de Xbox-website. Als je meer hulp nodig hebt bij het instellen van een statisch IP-adres, raden we je aan rechtstreeks contact op te nemen met Xbox Support.