Anulowanie subskrypcji Ubisoft +

Ten artykuł pomocy technicznej Ubisoft został przetłumaczony korzystając z oprogramowania tłumaczeniowego Google. Dołożyliśmy wszelkich starań, aby jakość tłumaczenia była jak najlepsza, jednak żadne tłumaczenie maszynowe nie jest perfekcyjne, i nie jest wstanie zastąpić tłumaczenia wykonanego przez człowieka.
Wszelkie rozbieżności lub różnice powstałe w tłumaczeniu nie są prawnie wiążące i nie mają żadnego skutku prawnego. W przypadku wystąpienia jakichkolwiek wątpliwości dotyczących dokładności informacji zawartych w tłumaczeniu, sugerujemy zapoznanie się z oryginalnym tekstem w języku angielskim, który jest oficjalną wersją tekstu.
Jeśli zdecydujesz się anulować subskrypcję , pozostanie ona aktywna do ostatniego dnia bieżącego miesiąca , za który zapłaciłeś, i nie zostaniesz obciążony opłatą za kolejny miesiąc.
Możesz anulować w dowolnym momencie , bez konieczności powiadamiania. Po tym dniu subskrypcja zostanie anulowana i nie odnowi się sama.

Jeśli otrzymałeś już fakturę ze szczegółami dotyczącymi następnej płatności , oznacza to, że Twoja subskrypcja została odnowiona na kolejny miesiąc.

W tym przypadku ta płatność może być nadal przetwarzana z wykorzystaniem informacji rozliczeniowych, które podałeś na początku, nawet jeśli anulujesz subskrypcję lub usuniesz swoje konto Ubisoft. Jeśli anulujesz subskrypcję, nie zostaniesz obciążony ponownie po tej ostatniej płatności.

Pamiętaj, że po potwierdzeniu zamówienia Ubisoft + anulowanie subskrypcji Ubisoft + może zająć do 2 godzin.

Aby anulować subskrypcję , wykonaj poniższe czynności:

Sklep Ubisoft


Obraz dodany przez użytkownika

• Kliknij Anuluj członkostwo.
• Zostaniesz przekierowany na inną stronę, na której znajdziesz przycisk potwierdzenia u dołu strony.



• Kliknięcie Tak, anuluj moją subskrypcję umożliwi potwierdzenie procesu anulowania.

Po anulowaniu przycisk Anuluj członkostwo w mojej subskrypcji zostanie zastąpiony przyciskiem Aktywuj ponownie Ubisoft + . Twój status subskrypcji pozostanie aktywny do końca okresu subskrypcji.

Jeśli chcesz nadal korzystać z subskrypcji, możesz kliknąć Ponownie aktywuj Ubisoft +. Spowoduje to unieważnienie Twojej prośby o anulowanie członkostwa, a subskrypcja zostanie odnowiona pod koniec okresu subskrypcji.

Ubisoft Connect

• Kliknij nazwę swojego konta w prawym górnym rogu aplikacji.
• Z menu wybierz Informacje o koncie.

• Znajdź sekcję Ubisoft + i kliknij Zarządzaj . Nastąpi przekierowanie do strony Moja subskrypcja w przeglądarce.
• Kliknij Anuluj członkostwo.
• Zostaniesz przekierowany na inną stronę, na której znajdziesz przycisk potwierdzenia u dołu strony.
• Kliknij Tak, anuluj moją subskrypcję, aby potwierdzić proces anulowania.

Po anulowaniu przycisk Anuluj członkostwo w mojej subskrypcji zostanie zastąpiony przyciskiem Aktywuj ponownie Ubisoft + . Twój status subskrypcji pozostanie aktywny do końca okresu subskrypcji.

Jeśli chcesz nadal korzystać z subskrypcji, możesz kliknąć Ponownie aktywuj Ubisoft +. Spowoduje to unieważnienie Twojej prośby o anulowanie członkostwa, a subskrypcja zostanie odnowiona pod koniec okresu subskrypcji.

W przypadku gier, które oferują tylko lokalne zapisywanie, postęp zostanie utracony, jeśli zrezygnujesz z subskrypcji i odinstalujesz grę. Więcej informacji znajdziesz w naszych artykułach o zapisywaniu w chmurze i zawartości premium .

Zajrzyj do naszej sekcji Ubisoft +, jeśli masz inne pytania dotyczące tej usługi.

W przypadku dalszych pytań prosimy o kontakt .
TEN SERWIS MOŻE ZAWIERAĆ TŁUMACZENIA DOSTARCZONE PRZEZ GOOGLE. GOOGLE ZRZEKA SIĘ WSZELKIEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ZWIĄZANEJ Z SAMYM TŁUMACZENIEM (ZAMIERZONYM ORAZ DOMYŚLNYM) DOKŁADNOŚCIĄ, PRZYDATNOŚCIĄ HANDLOWĄ LUB DO INNEGO CELU, ORAZ JAKOŚCIĄ TŁUMACZENIA.

Skojarzone platformy

CZY POWYŻSZY ARTYKUŁ BYŁ POMOCNY?

Dziękujemy za opinię. Dziękujemy za opinię. Przykro nam że powyższy artykuł nie był pomocny.
Otwórz zgłoszenie z informacjami w jaki sposób możemy Ci pomóc.