Zamykanie nieaktywnych kont Ubisoft

Na wstępie pragniemy was zapewnić, że Ubisoft nie zamyka automatycznie nieaktywnych kont.

Jednakże zgodnie z Regulaminem korzystania z usług Ubisoft w rzadkich przypadkach możemy podjąć działania zgodne z miejscowymi przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych. Stanie się tak tylko wtedy, gdy będziemy mieli mocne powody, by wierzyć, że dane konto w dalszym ciągu pozostanie nieużywane.
 
Długo nieaktywne konto możemy także zamknąć w ramach procesu konserwacji bazy danych. O rozpoczęciu procesu zamykania nieaktywnego konta jego użytkownik zostanie poinformowany e-mailem.

Jeśli twoje konto zostało oznaczone jako nieaktywne, a ty nadal pragniesz go używać, możesz anulować zamknięcie swojego konta Ubisoft.

Łącze do anulowania zamknięcia konta znajdziesz w e-mailu od Ubisoft, który otrzymasz na konto e-mailowe powiązane z zamykanym kontem. Jeśli nie możesz go znaleźć, sprawdź folder ze spamem.

Jeśli masz więcej pytań, skontaktuj się z nami.

Skojarzone platformy

CZY POWYŻSZY ARTYKUŁ BYŁ POMOCNY?

Dziękujemy za opinię. Dziękujemy za opinię. Przykro nam że powyższy artykuł nie był pomocny.
Otwórz zgłoszenie z informacjami w jaki sposób możemy Ci pomóc.