Nedstängning av inaktiva Ubisoft-konton

Ubisoft stänger inga inaktiva konton automatiskt.

Vi kan dock, i enlighet med våra användarvillkor, vidta åtgärder enligt lokal dataskyddslagstiftning. Detta sker bara om vi har goda skäl att tro att kontot ifråga inte kommer användas framöver.
 
Det finns också fall där vi stänger konton som varit inaktiva under en längre tid för att rensa i vår databas. Du får ett e-postmeddelande om vi bestämmer oss för att stänga ner ditt oanvända konto.

Om ditt Ubisoft-konto har flaggats som inaktivt och du vill fortsätta använda det kan du avbryta nedstängningen.

En länk till att göra detta finns i Ubisoft-meddelandet som skickats till den e-postadress som är kopplat till ditt konto. Kontrollera skräppostmappen om du inte hittar det.

Hör av dig vid eventuella frågor.

Tillhörande Plattformar

Hjälpte detta?

Tack för din feedback. Tack för din feedback. Beklagar att det inte hjälpte.
Vänligen skicka in en supportförfrågan och berätta hur vi kan hjälpa till.