Öppna ett Support Ärende

VÄNLIGEN BERÄTTA FÖR OSS OM DITT PROBLEM

ALLA FÄLT ÄR OBLIGATORISKA

Behöver Du Fortfarande Hjälp?

Om du inte kunde hitta ditt svar i ett av våra support FAQ, vänligen beskriv ditt problem i detalj nedan.

Ditt meddelande har överskridit den högst tillåtna längden. Vänligen förkorta meddelande så att ditt fall kan skickas in
( Återstående tecken)

Du har angett att du har ett tekniskt problem med en PC titel. För att säkerställa att vårt team har den information som behövs för att felsöka anslutning, krascher, och prestandaproblem, bifoga vänligen både MSInfo och DXDIAG fil till supportärendet.

Klicka här för instruktioner, om hur du skapar och bifogar dessa två filer. (OBS: Sidan öppnas i ett nytt fönster)